Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zware week Jolande van Lith en Barbara de Roo in 'Steenrijk, straatarm'

Kunstenaarspaar ruilt met arme familie; woensdag, 20.30 uur, SBS 6

Deel:

Jolande van Lith en haar partner Barbara de Roo leven in grote luxe, maar nu even niet. In Steenrijk, straatarm (SBS 6) ruilt het kunstenaarsduo een week van huis, budget en dagelijks leven met de familie Leiendecker. Jan, Mira en hun dochtertje Freya moeten rondkomen van zeventig euro per week. Kunnen Jolande en Barbara hun bestedingspatroon aanpassen?

Barbara en Jolande uit Den Bosch genieten zoveel mogelijk van het luxe leven dat ze zich kunnen veroorloven. Dat doen ze door onder andere overal ter wereld te golfen en kunstveilingen te bezoeken. Vanavond moeten ze in Steenrijk, straatarm afscheid nemen van dit bestaan, want hun comfortabele woning krijgt tijdelijk nieuwe bewoners. 

Steenrijk Straatarm familie Leiendecker
De familie Leiendecker ruilt in 'Steenrijk, straatarm' met Jolande van Lith en Barbara de Roo.

Het andere huishouden dat we in Steenrijk, straatarm leren kennen, is dat van de familie Leiendecker uit Delft, waar de geldzorgen zich juist opstapelen. Jan, Mira en Freya hebben door hun financiële situatie veel minder te besteden dan Jolande en Barbara. Kan het kunstenaarsduo, dat gewend is om veel geld uit te geven, rondkomen van zeventig euro per week? Als je met dat budget door de supermarkt loopt, moet je wel heel erg opletten wat je in je winkelwagentje gooit. 

'Eindjes aan elkaar knopen'

Ook voor de familie Leiendecker ziet het bezoek aan de supermarkt er opeens heel anders uit. Daarnaast houden Jan, Mira en Freya ook nog geld over voor andere zaken. Genieten ze van hun tijdelijke welvaart, en lukt het Jolande en Barbara om de eindjes aan elkaar te knopen? Aan het eind van de week kijken beide families terug op het experiment in Steenrijk, straatarm. Dan blijkt hoeveel ze van elkaar verschillen, wat ze met elkaar gemeen hebben en of geld echt gelukkig maakt. 

Steenrijk, straatarm

De welgestelde kunstenaars Jolande van Lith en Barbara de Roo ruilen een week van huis, budget en dagelijks leven met de familie Leiendekker. Jan, Mira en Freya hebben heel even geen geldzorgen, terwijl Jolande en Barbara nu juist elk dubbeltje moeten omdraaien. Na een week kijken het rijke stel en het arme gezin terug op dit avontuur. 

Woensdag 17 juni, 20.30 uur, SBS 6

--:--