Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Aaron

Aäron, Aron, Ahron, Aharon, Arab: Haroen

De Bijbelse naam Aaron komt uit het Hebreeuws en betekent 'berg van kracht'. 

De Bijbelse naam Aaron komt uit het Hebreeuws en betekent 'berg van kracht'. Aharon betekent waarschijnlijk 'de verlichte', dit is niet met zekerheid vastgesteld.

Is de Bijbelse naam Aaron populair in Nederland?

Aaron wordt sinds 1980 steeds populairder in Nederland, met als hoogtepunt in 2016 met 139 geboortes. Op dit moment dragen zo'n 2023 jongens en mannen de naam Aäron of Aaron. De vervoeging Aron verdubbelt het aantal mannen dat met deze naam rondloopt en schommelt in populariteit, met een gemiddelde van zo'n 80-100 geboortes per jaar. 

Heeft Aaron een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Aaron is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Aaron terugvinden?

De naam Aaron is te vinden in het Bijbelboek Exodus 4:14 en Lucas 1:5. 

Hoeveel keer komt de naam Aaron voor in de bijbel?

De naam Aaron komt 368 keer voor in de bijbel

Wie was Aaron en wat deed hij?

Aaron is de oudere broer van Mozes. Hij gaat met Mozes mee naar de farao van Egypte om de vrijlating van het volk te bepleiten. Aaron wordt de eerste hogepriester van het volk, dat door de woestijn zwerft. Daar begaat hij een grote fout, door tijdens de afwezigheid van Mozes een afgodsbeeld te laten maken: het gouden kalf. Toch wordt zijn stamboom gezalfd en worden zij het geslacht van de priesters van Israël. Ze werden geholpen door de afstammelingen van de stam van Levi: de Levieten. Doordat zowel Mozes als Aaron tegen Gods wil hebben gehandeld, mogen ze het beloofde land niet binnen gaan. Aaron sterft kort voor het einde van het dolen in de woestijn, op 123-jarige leeftijd, op de berg Hor en wordt door zijn zoon Eleazar opgevolgd als hogepriester.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--