Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Abia

Abiam

Abia betekent Hebreeuws voor 'Jahweh is mijn vader'. Het is de naam van de koning van Juda, die leefde omstreeks 915-912 voor Christus.

De Bijbelse naam Abia is Hebreeuws voor 'Jahweh is mijn vader'. Het is de naam van de koning van Juda, die leefde omstreeks 915-912 voor Christus. Hij was de zoon van Rehabeam. 

Is de Bijbelse naam Abia populair in Nederland?

De naam Abia is in Nederland geen populaire naam. De naam wordt zowel voor mannen als vrouwen gebruikt en er zijn op dit moment zo'n 16 mensen die de naam dragen. 

Heeft Abia een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Abia is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Abia terugvinden?

De naam Abia is onder andere te vinden in het Bijbelboek 1 Samuel 8:2 en Matteüs 1:7.

Hoeveel keer komt de naam Abia voor in de bijbel?

De naam Abia komt 29 keer voor in de bijbel

Wie was Abia en wat deed hij?

Abia (of Abiam) is de tweede koning van Juda. Hij is de zoon en opvolger van Rehabeam. Als tijdgenoot van Jerobeam maakt hij zich ook schuldig aan de zonden van die tijd en is hij een ijverig voorstander van afgoderij en beeldendienst. Volgens de Kronieken is hij bij tijd en wijle ook een vrome koning. In zo’n periode behaalt hij zelfs een schitterende overwinning op Jerobeam, de koning Israël, waarmee hij voortdurend in oorlog is. Na een bijna driejarige heerschappij sterft hij, nalatende 14 vrouwen en 38 kinderen. Hij wordt begraven in de Davidsburcht en opgevolgd door zijn zoon Asa.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--