Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Adam

De Hebreeuwse betekenis van Adam is ‘mens(heid)’. Er is ook een verband met het semitische hoofdwoord ‘dm’ wat ‘rood zijn’ betekent.

De Hebreeuwse betekenis van de Bijbelse naam Adam is ‘mens(heid)’. Er is ook een verband met het semitische hoofdwoord ‘dm’ wat ‘rood zijn’ betekent. Dit verklaart dan de roodbruine huidskleur van de mens. Ook lijkt er een verband te zijn met ’ădāmāh' (aarde).

Is de naam van Adam populair in Nederland

In Nederland zijn er ongeveer 4000 mannen met de naam Adam. Sinds 2000 is er een grote stijging te zien in de populariteit van deze naam. Waar er voor 2000 nog gemiddeld 30 jongens per jaar de naam Adam meekregen, was dat in 2016 489 keer. 

Heeft Adam een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Adam is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Adam terugvinden?

De naam Adam is onder andere te vinden in het Bijbelboek Genesis 4:1 en Lucas 3:38 

Hoeveel keer komt de naam Adam voor in de bijbel?

De naam Adam komt 31 keer voor in de bijbel

Wie was Adam en wat deed hij?

Adam is de eerste man op aarde. De hele mensheid is uit hem voortgekomen. Adam is door God geschapen op de zesde dag van de de schepping. Hiervoor heeft God stof van de aarde genomen, dat tot mens gevormd en hem levensadem ingeblazen. Adam krijgt ook een levenspartner: Eva. Als beide door de slang worden verleid om van de boom van kennis van goed en kwaad te eten, worden ze uit het paradijs verbannen. Buiten het hof van Eden krijgt Adam samen met Eva tenminste drie zoons: Kaïn, Abel en Set.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--