Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Adin

Ayden, Aiden, Edin, Adina

De naam Adin komt uit het Hebreeuws en betekent 'prachtig' of 'mooi'. Ook 'verfraaid' wordt wel eens als betekenis van deze naam genoemd.

De naam Adin komt uit het Hebreeuws en betekent 'prachtig' of 'mooi'. Ook 'verfraaid' wordt wel eens als betekenis van deze naam genoemd. 

Is de naam Adin populair in Nederland?

De naam Adin wordt de laatste jaren ietsje populairder in Nederland, maar komt nog steeds vrij weinig voor. Ongeveer 33 mannen hebben Adin als voornaam. 

Heeft Adin een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Adin is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Adin terugvinden?

De naam Adin is onder andere te vinden in het Bijbelboek Ezra 2:15.

Hoeveel keer komt de naam Adin voor in de bijbel?

De naam Adin komt 4 keer voor in de bijbel

Wie was Adin en wat deed hij?

Adin is een van de stamhoofden wiens stam, samen met de profeet Nehemia, terugkeert uit de Babylonische ballingschap. Later, in Nehemia, wordt de naam van Adin nog eens genoemd rondom het convenant dat wordt opgesteld, waarmee de Israëlieten zich willen afscheiden van andere volken en onderling afspreken zich aan de wet te zullen houden. De afstammelingen van Adin sluiten zich hierbij aan. Het is niet duidelijk of dit dezelfde personen zijn.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--