Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Adriël

Adrie, Adriana, Adriëlle, Adriënne

In het Hebreeuws zou het iets als 'Gods kudde' betekenen, vanuit het Aramees is het te vertalen als 'Mijn hulp is van de Heer'.

Aan de naam Adriël is zowel een Hebreeuwse als Aramese betekenis te geven. In het eerste geval zou het iets als 'Gods kudde' betekenen, vanuit het Aramees is het te vertalen als 'Mijn hulp is van de Heer'. 

Is de naam Adriël populair in Nederland?

De naam Adriel, of het nauw verwante Adrielle, komt weinig voor in Nederland. Er is slechts een handvol vrouwen bekend die een van deze namen dragen. De afgeleide naam Adriana is een stuk populairder, er zijn in Nederland bijna 70.000 vrouwen die de voornaam Adriana dragen. 

Heeft Adriël een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Adriël is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Adriël terugvinden?

De naam Adriël is te vinden in het Bijbelboek 1 Samuel 18:19. 

Hoeveel keer komt de naam Adriël voor in de bijbel?

De naam Adriël komt 2 keer voor in de bijbel

Wie was Adriël en wat deed hij?

Er komt in de Bijbel maar één Adriël voor. Hij is getrouwd met Merab, een van de dochters van Saul. Hij belooft haar in eerste instantie aan David, maar Saul verandert uiteindelijk van gedachten en huwelijkt Merab op de dag van het voorgenomen huwelijk uit aan Adriël. Uiteindelijk wordt David alsnog de schoonzoon van koning Saul, als hij met Merabs jongere zus Michal trouwt.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--