Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Amal

Amalia

Amal kan in het Hebreeuws zowel 'zwoegen' of 'harde werker' als (drager van) 'last' betekenen, de naam wordt gerelateerd aan werk of arbeid. Het wordt ook wel vertaald met misleiding of zonde.

De Bijbelse naam Amal kan in het Hebreeuws zowel 'zwoegen' of 'harde werker' als (drager van) 'last' betekenen, de naam wordt gerelateerd aan werk of arbeid. Het wordt ook wel vertaald met misleiding of zonde.

Is de Bijbelse naam Amal populair in Nederland?

De naam Amal wordt gedragen door een kleine 1200 vrouwen en meisjes, maar wordt ook voor jongens gebruikt. Vaak hebben zij roots in bijvoorbeeld Egypte of Libanon.

Heeft de naam Amal een negatieve betekenis?

'Zwoegen' of 'harde werker' kunnen zowel negatief als positief worden opgevat. 
 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Amal terugvinden?

De naam Amal is te vinden in Bijbelboek 1 Kronieken 7:35 

Hoeveel keer komt de naam Amal voor in de bijbel?

De naam Amal komt 1 keer voor in de bijbel

Wie was Amal en wat deed hij?

Amal is een afstammeling van Aser, een van de zonen van Jakob, verwekt bij Lea's slavin Zilpa. De Amal die in 1 Kronieken wordt genoemd is een van de zonen van Helem, de broer van Semer die de achterkleinzoon is van Aser. Beiden stammen dus af van Jakob. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--