Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Amasa

Deze jongensnaam van Hebreeuwse afkomst betekent 'last' of 'drager van lasten', ook te interpreteren als 'De Heer heeft gedragen'.

Deze Bijbelse naam Amasa van Hebreeuwse afkomst betekent 'last' of 'drager van lasten', ook te interpreteren als 'De Heer heeft gedragen'. Een andere, mogelijke vertaling is 'bloedverwant'. Amasa wordt voornamelijk aan jongens gegeven.

Is de Bijbelse naam Amasa populair in Nederland?

Er zijn in Nederland bijna geen mensen met de naam Amasa. Die naam wordt hier voornamelijk als meisjesnaam gebruikt. Er zijn ongeveer 10 meisjes in Nederland met deze unieke naam. Internationaal komt 'Amasa' vaker voor.

Heeft Amasa een negatieve betekenis?

Amasa was in eerste instantie ontrouw aan koning David, maar wordt later in genade weer door hem aangenomen. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Amasa terugvinden?

De naam Amasa is te vinden in Bijbelboek 2 Samuel 17:25.

Hoeveel keer komt de naam Amasa voor in de bijbel?

De naam Amasa komt 17 keer voor in de bijbel

Wie was Amasa en wat deed hij?

Amasa is de zoon van Abigaïl, een halfzus van koning David. Hij heeft een rol als legeraanvoerder, aangesteld door Absalom als die in opstand komt tegen zijn vader David. Later neemt koning David Amasa opnieuw in genade aan en stelt hem aan als legeraanvoerder. Amasa vervangt daarmee zijn neef Joab, die tegen de orders van David in dienst zoon Absalom heeft gedood.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--