Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Amon

Ramon

De Bijbelse naam Amon is afgeleid van Aman, dat betekent zowel 'bevestigen' als 'sterken'. Ontdek meer over de naam Aman.

De Bijbelse naam Amon is afgeleid van Aman, dat zoveel betekent als 'bevestigen' of 'sterken'. De naam Amon kan 'vertrouwde' of 'troetelkind' betekenen, maar is ook te herleiden naar het woord Amen, dat 'waarlijk' of 'voorwaar' betekent. 

Is de Bijbelse naam Amon populair in Nederland?

Amon is een naam die in Nederland voornamelijk aan jongens wordt gegeven. Het is een naam die niet veel voorkomt, slechts 120 jongens en mannen dragen deze (voor)naam. 

Heeft Amon een negatieve betekenis?

Nee, de naam Amon heeft geen negatieve betekenis. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Amon terugvinden?

De naam Amon is te vinden in Bijbelboek 1 Koningen 22:26.

Hoeveel keer komt de naam Amon voor in de bijbel?

De naam Amon komt 19 keer voor in de bijbel

Wie was Amon en wat deed hij?

De eerste Amon die in de Bijbel wordt genoemd is een stadscommandant tijdens de regering van koning Achab. Hij krijgt de opdracht om profeet Micha op te sluiten in de gevangenis op een dieet van water en brood. Tot Achab veilig terug zal keren uit de strijd – waarvan Micha heeft voorzegd dat Achab deze niet zal overleven – moet Micha vast blijven zitten

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--