Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Andreas

Andre, Andrea, Andy

De Bijbelse naam Andreas komt van het Griekse woord voor man(nelijk) of dapper. De naam heeft verschillende betekenissen, die sterk aan elkaar verwant zijn, namelijk: 'sterk', 'moedig' of 'heldhaftig'.

Is de Bijbelse naam Andreas populair in Nederland?

De Bijbelse naam Andreas komt in Nederland veel voor, maar is de laatste decennia minder populair als voornaam. Namen die ervan zijn afgeleid, zoals André, Andrea of Andy worden relatief vaker gegeven, maar nemen de laatste jaren ook af in populariteit. 

Heeft Andreas een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Andreas is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Andreas terugvinden?

De naam Andreas is onder andere te vinden in het Bijbelboek Matteüs 4:18. 

Hoeveel keer komt de naam Andreas voor in de bijbel?

De naam Andreas komt 13 keer voor in de bijbel

Wie was Andreas en wat deed hij?

Andreas is de broer van Simon (Petrus). Zij worden samen als eerste geroepen door Jezus, om zijn leerlingen te worden. Ze zijn vissers uit Betsaïda, en worden midden tijdens hun werk op het Meer van Galilea door Jezus aangesproken. 'Kom, volg mij, ik zal van jullie vissers van mensen maken.' De broers lijken geen moment te twijfelen, laten hun netten achter en volgen Jezus als eersten van de twaalf discipelen. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--