Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ard

Art

Het Hebreeuwse woord voor Ard lijkt sterk op een ander woord dat gerelateerd is aan het Arabische woord voor 'vluchten'. Volgens sommige bronnen betekent Ard dan ook 'vluchteling'. Andere bronnen spreken van 'gebochelde', 'iemand die beveelt', 'hij die afdaalt' of 'eetbare paddestoel'.

De betekenis van de Bijbelse naam Ard is niet helemaal duidelijk. Het Hebreeuwse woord voor Ard lijkt sterk op een ander woord dat gerelateerd is aan het Arabische woord voor 'vluchten'. Volgens sommige bronnen betekent Ard dan ook 'vluchteling'. Andere bronnen spreken van 'gebochelde', 'iemand die beveelt', 'hij die afdaalt' of 'eetbare paddestoel'.

Is de Bijbelse naam Ard populair in Nederland?

In het afgelopen decennium kregen elk jaar één tot vijf pasgeboren jongetjes deze naam. De afgeleide naam 'Art' is iets populairder: per jaar krijgen vijf tot vijfentwintig baby'tjes deze naam.

Heeft de naam Ard een negatieve betekenis?

Ja, 'gebochelde' en 'vluchteling' kun je als negatief beschouwen.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Ard terugvinden?

De Bijbelse naam Ard kun je terugvinden in het Bijbelboek Genesis 46:21.

Hoeveel keer komt de naam Ard voor in de bijbel?

De naam Ard komt 4 keer voor in de bijbel

Wie was Ard en wat deed hij?

Ard is een van de zonen van Benjamin, de jongste zoon van Jakob. De nakomelingen van Ard heten de 'Ardieten', die een geslachtstelg binnen de stam Benjamin vormen. In Genesis 46:21 wordt Ard de zoon van Benjamin genoemd, maar in Numeri 26:40 zijn kleinzoon. Het is onduidelijk of het hier om twee verschillende personen gaat, of dat de Ardieten een alliantie met een andere zoon van Benjamin (Bela) gesloten hebben, waardoor ze onder zijn naam genoemd worden in latere geslachtsregisters. In 1 Kronieken 8:3 wordt Ard weer als zoon van Bela genoemd, maar dan onder de naam Addar.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--