Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ariël

Ariel, Ariëla, Ariëlla

De naam Ariël kan in het Hebreeuws zowel 'leeuw van God' als 'vuurhaard (op het altaar van) God' betekenen. De profeet Jesaja gebruikt 'Ariël' in Jesaja 29 ook als naam voor de stad Jeruzalem.

De naam Ariël kan in het Hebreeuws zowel 'leeuw van God' als 'vuurhaard (op het altaar van) God' betekenen. De profeet Jesaja gebruikt 'Ariël' in Jesaja 29 ook als naam voor de stad Jeruzalem.

Is de Bijbelse naam Ariël populair in Nederland?

Van 2008 tot 2010 kreeg geen enkele Nederlandse baby deze naam. Vanaf 2011 kreeg elk jaar wel minstens een jongetje of meisje de naam Ariël. Dat duurde tot 2016: toen kreeg geen enkele baby deze naam.

Heeft de naam Ariël een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Ariël is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Ariël terugvinden?

De naam Ariël is te vinden in het Bijbelboek: 2 Samuel 23:20.

Hoeveel keer komt de naam Ariël voor in de bijbel?

De naam Ariël komt 11 keer voor in de bijbel

Wie was Ariël en wat deed hij?

Ariël is een van de leiders van de Judeeërs die in Ezra 8:16 door priester Ezra naar de heilige plaats Kasifja worden gestuurd, om Levieten te zoeken. Dit gebeurt in de tijd vlak nadat het volk in ballingschap heeft gezeten in Babylonië.

Als het Babylonische rijk is veroverd door Perzië, mogen de ballingen weer terug naar hun eigen land, als ze dat willen. Ruim vijftigduizend van hen doen dat. Het land en de tempel moeten weer opgebouwd worden, en de Levieten zijn nodig voor de tempeldienst. Ariël en zijn reisgenoten slagen in hun opdracht: in totaal brengen ze 269 Levieten mee terug. De tempeldienst kan dus worden hervat.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--