Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Arje

Arjen, Arjan, Arja

De naam Arje kan verwijzen naar twee Hebreeuwse woorden: het woord voor 'leeuw', en het woord voor 'plukken' of 'verzamelen'.

De naam Arje kan verwijzen naar twee Hebreeuwse woorden: het woord voor 'leeuw', en het woord voor 'plukken' of 'verzamelen'.

Is de Bijbelse naam Arje populair in Nederland?

Er zijn nauwelijks Nederlandse baby's die de naam Arje krijgen. De verwante namen Arjen en Arjan zijn een stuk populairder: beide namen werden in de afgelopen tien jaar tussen de vijf en dertig keer per jaar gegeven aan jongetjes.

Heeft de naam Arje een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Arje is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Arje terugvinden?

De naam Arje is te vinden in het Bijbelboek: 2 Koningen 15:25.

Hoeveel keer komt de naam Arje voor in de bijbel?

De naam Arje komt 1 keer voor in de bijbel

Wie was Arje en wat deed hij?

De naam Arje komt precies één keer voor in de Bijbel. In 2 Koningen 15:25 wordt hij genoemd als een van de drie personen die sterven als gevolg van een samenzwering tegen Pekachja, die dan koning van Israel is.

Het is onduidelijk wat voor rol Arje precies heeft gespeeld. Hij zou een prins onder Pekachja geweest kunnen zijn, of een van zijn bewakers.

De samenzwering is succesvol en Pekach neemt de positie op de troon over. Twintig jaar later komt hij zelf bij een samenzwering om het leven.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--