Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Arwad

Arwin, Arvad

Arwad en Arvad zijn Hebreeuwse namen, die 'dwaler' of 'vriend van de mensen' betekenen.

Arwad en Arvad zijn Hebreeuwse namen, die 'dwaler' of 'vriend van de mensen' betekenen. Er is ook een bewoond eiland in de Middellandse Zee, zo'n drie kilometer voor de kust van Syrië, dat de naam Arwad draagt.

Is de Bijbelse naam Arwad populair in Nederland?

Zowel Arvad als Arwad komt in Nederland de afgelopen jaren niet of nauwelijks voor. De verwante naam Arwin is een stuk populairder: drie tot zestien pasgeborenen per jaar krijgen deze naam, vooral jongetjes.

Heeft de naam Arwad een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Arwad is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Arwad terugvinden?

De naam Arwad is te vinden in het Bijbelboek: Genesis 10:18.

Hoeveel keer komt de naam Arwad voor in de bijbel?

De naam Arwad komt 4 keer voor in de bijbel

Wie was Arwad en wat deed hij?

Arwad is een zoon van Kanaän. Zijn naam wordt genoemd in geslachtsregisters in Genesis en 1 Kronieken. Zijn nakomelingen heten de Arvadieten. Arwad is ook de naam van een eiland in de Middellandse Zee, vlak voor de Syrische kust.

In Ezechiël 27:8 worden de 'vorsten van Arwad' genoemd als de roeiers van een machtig schip, dat wordt vergeleken met de stad Tyrus. Het is niet helemaal duidelijk of de naam van het eiland en de roeiers van dezelfde Arwad is afgeleid als de Arwad uit Genesis. Verder is er niet veel bekend over Arvad, Arwad of de Arvadieten.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--