Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Asa

Asha, Masha

Asa is een Hebreeuwse naam die 'dokter' of 'hij die geneest' betekent. Enigszins ironisch, omdat koning Asa van Juda uit de Bijbel sterft aan een ziekte aan zijn voet.

Asa is een Hebreeuwse naam die 'dokter' of 'hij die geneest' betekent. Enigszins ironisch, omdat koning Asa van Juda uit de Bijbel sterft aan een ziekte aan zijn voet. 

Is de Bijbelse naam Asa populair in Nederland?

De naam Asa is in Nederland geen populaire naam. Van 2008 tot 2016 zijn er in Nederland slechts drie jongetjes geboren die Asa heten. Bij de meisjes ligt dat getal in diezelfde periode nog lager: er werd slechts één vrouwelijke Asa geboren.

Heeft de naam Asa een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Asa is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Asa terugvinden?

De naam Asa is te vinden in het Bijbelboek: 1 Koningen 15:8.

Hoeveel keer komt de naam Asa voor in de bijbel?

De naam Asa komt 56 keer voor in de bijbel

Wie was Asa en wat deed hij?

Asa is de derde koning van het koninkrijk Juda en de opvolger van zijn vader Abia. In de Bijbel staat dat hij deed wat goed en juist was in de ogen van de Heer. Hij heeft uitheemse altaren en offerplaatsen, Asherapalen en afgodsbeelden verwijderd en gaat daarin zelfs zover dat hij zijn eigen grootmoeder haar koninklijke titel afneemt, omdat ze een afgodsbeeld heeft laten bouwen.

Hij wint oorlogen van Nubië en Israël, maar als de profeet Chanani komt vertellen dat Asa bij die laatste oorlog geen bondgenootschap met Aram had mogen sluiten, wordt hij woedend en laat hij de profeet opsluiten. In zijn 41ste regeringsjaar sterft Asa aan een voetziekte.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--