Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Asaf

Asa

Asaf komt van het Hebreeuwse 'asap', wat 'verzamelaar' betekent. Er zijn in de Bijbel meerdere mensen die deze naam dragen.

Asaf komt van het Hebreeuwse 'asap', wat 'verzamelaar' betekent. Er zijn in de Bijbel meerdere mensen die deze naam dragen.

Is de Bijbelse naam Asaf populair in Nederland?

Asaf is in Nederland niet populair als babynaam, al lijkt hij een bescheiden comeback te maken: waar tussen 2009 en 2013 geen enkel jongetje deze naam kreeg, werden in 2014 zes en in 2015 vijf pasgeboren jongens Asaf genoemd.

Heeft de naam Asaf een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Asaf is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Asaf terugvinden?

De naam Asaf is te vinden in de Bijbelboeken: 2 Koningen 18:18 en Matteüs 1:7.

Hoeveel keer komt de naam Asaf voor in de bijbel?

De naam Asaf komt 47 keer voor in de bijbel

Wie was Asaf en wat deed hij?

De bekendste Asaf is een Leviet, muzikant, zanger, dichter en ziener. Hij is een van de drie koorleiders aan het hof van koning David. Hij bespeelt de cymbalen. David geeft hem en zijn verwanten de taak dagelijks de diensten bij de Ark van het Verbond te verzorgen.

Asaf is waarschijnlijk de componist van een aantal psalmen: psalm vijftig en psalm 73 tot 83. Overlappende thema's van deze psalmen zijn het oordeel van God, de noodzaak van je houden aan zijn wet, lofprijzing en dankzegging. Ook beschrijft hij zijn worstelingen met God in sommige van deze psalmen.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--