Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Asia

Asiah, Asiyah, Aisha

Asia betekent 'oost'. In de Bijbel was Asia een provincie.

Asia betekent 'oost'. In de Bijbel was Asia een provincie. Een plek in het Romeinse rijk waar leerling Paulus de inwoners vertelt over God en de mensen oproept tot bekering. De naam geschreven als Asiah, Asiyah of Aisha betekent “vol met leven”.

Is de naam Asia populair in Nederland?

De naam Asia wordt vaker aan meisjes dan aan jongens gegeven. In 2010 kregen 9 meisjes haar naam. In 2016 waren dat er nog 2. De afgeleide naam Aisha is de populairste variant van haar naam. Deze werd in 2016 aan 48 kinderen gegeven.

Heeft Asia een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Asia is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Asia terugvinden?

De naam Asia is terug te vinden in het Bijbelboek Handelingen 2:9. 

Hoeveel keer komt de naam Asia voor in de bijbel?

De naam Asia komt 26 keer voor in de bijbel

Wie was Asia en wat deed hij?

In Jeruzalem wonen joden uit alle volken op aarde, ook uit de provincie Asia. Tijdens het pinksterfeest in Jeruzalem spreken leerlingen van Jezus in de oorspronkelijke talen van de joden. Hierdoor ontstaat verwarring, maar toch luisteren naar Petrus die getuigt over Jezus’ opstanding. Later bezoekt Paulus met leerlingen een school in Asia. Hier spreekt hij twee jaar, zodat alle inwoners van Asia kennismaken met Gods boodschap. Paulus roept Asia op tot bekering. Maar als de joden uit Asia Paulus in de tempel van Jeruzalem zien, beschuldigen ze hem ervan dat hij zich tegen het joodse volk, de wet en de tempel keert. Ze denken dat Paulus een griek de tempel heeft binnengebracht en daarmee de heilige plaats heeft geschonden. Joden uit Asia keren zich daarom af van Paulus.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--