Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Barabbas

Bas

Zijn naam betekent 'zoon van vader'. In de Bijbel werd hij Jezus Barabbas genoemd.

Is de naam Barabbas populair in Nederland?

De naam Barabbas komt zelden voor en is dus geen populaire naam. De afgeleide naam Bas is wel populair. In 2015 werd deze variant aan 205 jongens gegeven. Bas wordt ook wel eens uitgelegd als afgeleide van de naam Sebastiaan, zijn naam betekent 'aanbeden'.

Heeft de naam Barabbas een negatieve betekenis?

Nee, de naam Barabbas heeft geen negatieve betekenis.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Barabbas terugvinden?

De naam Barabbas is terug te vinden in het Bijbelboek Matteüs 27:16.

Hoeveel keer komt de naam Barabbas voor in de bijbel?

De naam Barabbas komt 11 keer voor in de bijbel

Wie was Barabbas en wat deed hij?

In het Nieuwe Testament wordt Jezus Barabbas voorgesteld als een beruchte misdadiger, een moordenaar. Hij wordt in dezelfde tijd als Jezus gearresteerd en gevangen genomen. Het is in die tijd traditie dat er op het jaarlijkse pesachfeest een gevangene wordt vrijgelaten. Als Pilatus vraagt aan het volk wie hij moet vrijlaten roept het volk – op aandringen van de oudsten en hogepriesters – de naam van Barabbas. Zo wordt hij vrijgelaten.

Zijn naam betekent 'zoon van vader'. In de Bijbel werd hij Jezus Barabbas genoemd. Hij was een misdadiger die gevangen zat in dezelfde tijd als Jezus die de Messias werd genoemd. Het volk koos op het pesachfeest een gevangene die zou worden vrijgelaten. De menigte schreeuwde Barabbas en hij werd vrijgelaten.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--