Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Barak

Barack, Barrak, Bearach, Borak

In het Hebreeuws betekent de naam Barak 'bliksem'. In de Bijbel was Barak een succesvolle leider van het volk van Israël.

In het Hebreeuws betekent de naam Barak 'bliksem'. In de Bijbel was Barak een succesvolle leider van het volk van Israël.

Is de naam Barak populair in Nederland?

Zijn naam komt niet tot zelden voor. In de afgelopen tien jaar heeft geen enkel kind de naam Barak gekregen. De naam geschreven als Barack werd in 2011 voor het laatst aan een jongetje gegeven.

Heeft Barak een negatieve betekenis?

Nee, de Bijbelse naar Barak heeft geen negatieve betekenis?

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Barak terugvinden?

De naam Barak is onder andere terug te vinden in het Bijbelboek Hebreeën 11:32. 

Hoeveel keer komt de naam Barak voor in de bijbel?

De naam Barak komt 16 keer voor in de bijbel

Wie was Barak en wat deed hij?

Barak krijgt van de profetes Debora te horen dat de Heer wil dat hij met tienduizend man naar de Tabor trekt. Barak moet het leger van Sisera verslaan. Hij wil dat Debora meegaat anders gaat hij ook niet. Debora stemt hiermee in. 
Barak roept mannen op uit de stam van Zebulon en Naftali. Al snel hoort Sisera dat Barak onderweg is, waarop hij met zijn strijdwagens en zijn leger naar het dal van de Kosn trekt. Als de mannen van Sisera Barak zien verschijnen, zaait God paniek onder hen. Barak achtervolgt de strijdwagens en alle soldaten van Sisera sneuvelen. Samen met Debora zingt Barak een lofzang voor de Heer.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--