Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Baruch

Baruchi, Boruch

Baruch betekent 'gezegend'. In de Bijbel staan meerdere personen met zijn naam. De bekendste Baruch is een leerling van de profeet Jeremia. Hij schreef op wat Jeremia dicteerde.

Baruch betekent 'gezegend'. In de Bijbel staan meerdere personen met zijn naam. De bekendste Baruch is een leerling van de profeet Jeremia. Hij schreef op wat Jeremia dicteerde.

Is de naam Baruch populair in Nederland?

Baruch komt enkele keren voor als naam. De afgelopen tien jaar werd de naam vaker aan jongens gegeven dan aan meisjes. In 2016 werd echter de naam 1 keer aan een jongen gegeven en 1 keer aan een meisje.

Heeft de naam Baruch een negatieve betekenis?

Nee, de Bijbelse naam Baruch heeft geen negatieve betekenis.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Baruch terugvinden?

De naam Baruch is terug te vinden in Nehemia 3:20. 

Hoeveel keer komt de naam Baruch voor in de bijbel?

De naam Baruch komt 26 keer voor in de bijbel

Wie was Baruch en wat deed hij?

God geeft Jeremia de opdracht om alles op te schrijven wat Hij heeft gezegd over Israël, Juda en de andere volken. Jeremia dicteert en Baruch schrijft alles loyaal in een boekrol. Baruch moet naar de tempel komen en uit de boekrol voorlezen, waarna hij bij de raadsheren in het paleis wordt geroepen. Hij leest voor en de mannen melden het aan de koning, die de boekrol verbrandt. Jeremia en Baruch krijgen van God een schuilplaats en maken een nieuwe boekrol waarin staat dat de koning van Juda vervloekt is. Later spreekt God via Jeremia tot Baruch zelf.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--