Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bernice

Berenice, Berniss

Bernice betekent 'drager van de overwinning' of 'zegebrengster'.

Bernice betekent 'drager van de overwinning' of 'zegebrengster'. In de Bijbel was Bernice de dochter van koning Herodes Agrippa I en de zus van koning Herodes Agrippa II. Bernice luistert met haar broer en anderen naar de verdediging van apostel Paulus.

Is de naam Bernice populair in Nederland?

De naam Bernice komt jaarlijks een enkele keer voor. In 2016 werd er 1 meisje geboren met deze naam. Het is daarmee geen populaire babynaam. 

Heeft Bernice een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Bernice is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Bernice terugvinden?

De naam Bernice is onder andere te vinden in het Bijbelboek Handelingen 25:13.

Hoeveel keer komt de naam Bernice voor in de bijbel?

De naam Bernice komt 3 keer voor in de bijbel

Wie was Bernice en wat deed zij?

Bernice is de dochter van koning Herodes Agrippa I. Na de dood van haar man gaat Bernice bij haar broer Agrippa II wonen. Samen met haar broer gaat Bernice op bezoek bij Festus, de nieuwe Romeinse stadhouder. Festus vertelt ze over de rechtszaak tegen Paulus, een gevangene. Agrippa zegt dat hij Paulus zelf wil horen.

Bernice, Agrippa en hoogstaande mannen van de stad luisteren naar de verdediging van Paulus. Paulus vertelt dat hij hoopt op de vervulling van de belofte die God aan onze voorouders heeft gedaan. Bernice en de anderen verklaren hem onschuldig. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--