Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Boaz

Boas, Boase

Zijn naam betekent 'in hem is sterkte'.

De Bijbelse naam Boaz betekent 'in hem is sterkte'. In de Bijbel was Boaz de man van Ruth. Boaz was een zorgzaam en gelovig man. Hij schonk aandacht aan familie. Hij zegende anderen en liet zo de sterkte van God in hem zien. Ook werd er onder koning Salomo een linkerzuil genaamd Boaz in de tempel geplaatst.

Is de naam Boaz populair in Nederland?

Boaz is een redelijk populaire naam. In 2016 kregen 332 jongens zijn naam. Zijn naam geschreven als Boas komt ook voor. In 2016 werd aan 43 jongens de naam Boas gegeven.

Heeft Boaz een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Boaz is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Boaz terugvinden?

De naam Boaz is onder andere te vinden in de Bijbelboeken Ruth 2:1 en Matteüs 1:5.

Hoeveel keer komt de naam Boaz voor in de bijbel?

De naam Boaz komt 27 keer voor in de bijbel

Wie was Boaz en wat deed hij?

Boaz is de zoon van Salmon en Rachab. Hij is verwant aan Ruth, die als weduwe met haar schoonmoeder Noömi terugkeert uit Moab. Ruth komt bij de akker van Boaz terecht, waar ze de overgebleven aren van de akker opraapt.

Boaz waardeert Ruth voor haar trouw aan Noömie. Hij vertelt haar dat ze aren mag blijven verzamelen bij de vrouwen die voor hem werken. Boaz koopt het gehele bezit van Elimelech, Kiljon en Machlon, de overleden man van Ruth, en neemt Ruth tot vrouw. Zo kan de naam van de overleden man van Ruth voortbestaan. Boaz en Ruth krijgen een zoon: Obed.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--