Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bunni

Bonnie, Bonny

Bunni komt van het Hebreeuwse werkwoord ‘bana’ wat ‘bouwen’ betekent.

Bunni komt van het Hebreeuwse werkwoord ‘bana’ wat ‘bouwen’ betekent. Deze benaming voor ‘bouwen’ wordt in de Bijbel zowel gebruikt voor het bouwen van gebouwen als voor het creëren van de mens. Er komen in de bijbel drie verschillende Bunni’s voor, alle drie komen zij voor in Nehemia. 

Is de naam Bunni populair in Nederland?

De naam Bunni komt vrijwel niet voor in Nederland. De vervoeging Bonnie is een naam voor zowel jongens als meisjes en wordt enkelen keren per jaar gegeven. In Amerika is Bonnie een populairdere naam, maar sinds 1940 wel dalend in populariteit.

Heeft Bunni een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Bunni is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Bunni terugvinden?

De naam Bunni is onder andere te vinden in het Bijbelboek Nehemia 9:4.

Hoeveel keer komt de naam Bunni voor in de bijbel?

De naam Bunni komt 3 keer voor in de bijbel

Wie was Bunni en wat deed hij?

Op de vierentwintigste dag van de maand komen de Israëlieten bijeen om te vasten en te bidden. De geboren Israëlieten worden gescheiden van de vreemdelingen en er wordt één vierde van de dag uit Gods wetboek gelezen. Ook gaan de mannen één vierde van de dag hun zonden voor God belijden. Bunni is hierbij aanwezig.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--