Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Cham

De naam Cham zou iets kunnen betekenen als 'warm' of 'heet'. Daarnaast wordt gesuggereerd dat Cham komt van het Egyptische woord 'hm', dat ‘dienaar’ betekent.

De naam Cham zou iets kunnen betekenen als 'warm' of 'heet'. Daarnaast wordt gesuggereerd dat Cham komt van het Egyptische woord 'hm', dat ‘dienaar’ betekent.

Is de naam Cham populair in Nederland?

De naam Cham kan gebruikt worden voor zowel jongens als meisjes. Er wonen zo’n tien Cham’s in Nederland waarvan zes jongens/mannen, en de afgelopen jaren is de naam niet vaak gegeven. In 2015 zijn er drie meisjes geboren met de naam Cham. 

Heeft Cham een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Cham is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Cham terugvinden?

De naam Cham is te vinden in Bijbelboek Genesis 5:32. 

Hoeveel keer komt de naam Cham voor in de bijbel?

De naam Cham komt 16 keer voor in de bijbel

Wie was Cham en wat deed hij?

Cham is een zoon van Noach. Met zijn ouders en broers Sem en Jafet, overleeft hij de zondvloed door de zelfgebouwde ark. Met zijn drie zonen begint Noach aan de verspreiding van de mensheid over de hele aarde. Cham krijgt vier zonen: Kus, Put, Misraïm en Kanaän, die hij stukken land toebedeelt. Als zijn vader Noach dronken is van de wijn uit zijn wijngaard, ziet Cham hem zonder kleding. Hij vertelt dit door aan zijn broers. Nadat Noach dit ontdekt, vervloekt hij Chams zoon Kanaän, en geeft aan dat hij Sem en Jafet zal dienen. Deze vloek wordt ook wel Chams vloek genoemd.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--