Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Chananja

Chananja betekent "God is genadig". In de Bijbel komen meerdere Chananja’s voor.

Chananja betekent "God is genadig". In de Bijbel komen meerdere Chananja’s voor. Bijvoorbeeld een profeet die door Jeremia als valse profeet wordt herkend. Ook een vriend van Daniël heet Chananja. Hij kreeg net als Daniël in Babel een Babylonische naam: Sadrach (“Maangod”).

Is de naam Chananja populair in Nederland?

De naam Chananja komt zelden voor. In 2010 en in 2013 is de naam aan een jongetje gegeven. In 2011 en in 2014 is de naam ‘Chananja’ aan een meisje gegeven. 

Heeft Chananja een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Chananja is positief.

In welk gedeelte van deBijbel kan ik Chananja terugvinden?

De naam Chananja is te vinden in 1 Kronieken 3:19

Wie was Chananja en wat deed hij/zij?

Chananja is een vriend van Daniël. Op Daniëls verzoek mag Chananja in dienst van de koning werken. Hij wordt een vooraanstaand volksgenoot en bestuurt samen met twee andere wijze mannen de provincie Babylon. Chananja is een wijs man met veel kennis en verstand van alle geschriften. Als hij en de andere twee heersers van de provincie weigeren om voor een gouden beeld van de koning te buigen, worden zij met zijn drieën in een brandende oven gegooid. God beschermt ze. De drie mannen, waaronder Chananja – die door de koning ook wel Sadrach (“maangod”) wordt genoemd –, komen zonder een schrammetje uit de hete oven. De Hebreeuwse naam Chananja (“God is genadig”) wordt hiermee door de koning gezien.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--