Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Chiël

Chiel, Giel

Zijn naam betekent ‘Wie is als God?’ Chiël was diegene die het aandurfde om de vervloekte stad Jericho op te bouwen. Hierdoor verloor hij zijn jongste en oudste zoon.

Zijn naam betekent ‘Wie is als God?’ Chiël was diegene die het aandurfde om de vervloekte stad Jericho op te bouwen. Hierdoor verloor hij zijn jongste en oudste zoon.

Is de naam Chiël populair in Nederland?

De naam Chiël is niet populair. Giel of Chiel komt daarentegen vaker voor. De naam betekent “Wie als God is” of “Wie is als God?”. In 2010 was de naam Giel het populairst. De naam werd 103 keer aan een baby gegeven. In 2016 waren dat er 33. 

Heeft Chiël een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Chiël is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Chiël terugvinden?

De Naam Chiël is te vinden in 1 Koningen 16:34

Hoeveel keer komt de naam Chiël voor in de bijbel?

De naam Chiël komt 1 keer voor in de bijbel

Wie was Chiël en wat deed hij/zij

Op weg naar het beloofde land moeten de Israëlieten Jericho veroveren. Zes dagen lang lopen ze elke dag een rondje om de stad. De zevende dag moeten ze zeven rondjes lopen, waarna de muren van Jericho instorten en er een vloek op de stad komt te rusten. Wie de stad opbouwt zou zijn jongste en oudste zoon verliezen. Chiël uit Betel bouwt de stad Jericho op en verliest daarmee zijn jongste en oudste zoon. Precies zoals de Heer heeft gezegd tegen Jozua.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--