Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Claudia

De Bijbelse naam Claudia vindt haar oorsprong in de Romeinse naam Claudius. De naam betekent 'opgeslotene' of 'gevangene', maar mogelijk ook 'mank' of 'kreupel'.

De Bijbelse naam Claudia vindt haar oorsprong in de Romeinse naam Claudius. De naam betekent 'opgeslotene' of 'gevangene', maar mogelijk ook 'mank' of 'kreupel'. Haar naam komt een keer voor in de Bijbel. In een brief aan Timotheüs schreef Paulus dat hij voor de winter moet komen en onder andere Claudia moet groeten.

Is de Bijbelse naam Claudia populair in Nederland?

In 2008 werden er nog 34 kinderen met de naam Claudia geboren. Inmiddels krijgen jaarlijks 9 meisjes de naam Claudia.

Heeft Claudia een negatieve betekenis?

Ja. Claudia betekent “mank” of “kreupel”. Als iemand lam of kreupel is, is dat vaak niet positief. Het betekent dat iemand een gebrek heeft. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Claudia terugvinden?

De naam Claudia is terug te vinden in bijbelboek 2 Timoteüs 4:21

Hoeveel keer komt de naam Claudia voor in de bijbel?

De naam Claudia komt 1 keer voor in de bijbel

Wie was Claudia en wat deed zij?

Paulus schrijft een brief aan Timotheüs waarin hij zegt dat Timotheüs zo snel mogelijk naar hem toe moet komen. Timotheüs moet alle broeders en vier vrouwen, waaronder Claudia begroeten. Claudia woont dus in het gebied bij Paulus en is een belangrijke vrouw die het verdient gegroet te worden.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--