Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Cleopatra

Chleo

Haar naam betekent “vader’s glorie”.

Haar naam betekent “vader’s glorie”. Deze betekenis vervult Cleopatra in de Bijbel. Cleopatra was de dochter van de koning van Egypte en werd uitgehuwelijkt aan een koning van een ander land. Hiermee werd een belangrijke vriendschap tussen twee landen gesloten.

Is de naam Cleopatra populair in Nederland?

Er bestaan niet veel meisjes met de naam Cleopatra. De laatste keer dat een meisje deze naam kreeg was in 2014. De afgeleide naam Cleo komt vaker voor. Jaarlijks krijgen gemiddeld 20 kinderen de naam Cleo.

Heeft Cleopatra een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Cleopatra is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Cleopatra terugvinden?

De naam is onder andere te vinden in het aprocriefe geschrift Ester (Grieks) F:11

Hoeveel keer komt de naam Cleopatra voor in de bijbel?

De naam Cleopatra komt 3 keer voor in de bijbel

Wie was Cleopatra en wat deed zij?

Cleopatra is de dochter van Ptolomeüs, de koning van Egypte. Het verhaal speelt zich af in de apocrieve aanvulling van de Bijbel Makkabeeën en Esther. Koning Alexander verovert de troon van zijn voorouders terug in Ptolomaïs en wil vriendschap sluiten met de koning van Egypte. Koning Alexander wil trouwen met Cleopatra, zodat hij de schoonzoon van koning Ptolomeüs wordt. Hij belooft waardige geschenken te geven aan de koning en Cleopatra. Cleopatra wordt door haar vader aan de koning Alexander gegeven. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--