Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Cornelius

Cor, Corry, Cornelis, Corne

Cornelius betekent “de gehoornde”. Een gehoornd dier straalt kracht uit. De gehoornde komt tot uitdrukking in Cornelius' sterke geloof in God.

Cornelius betekent “de gehoornde”. Een gehoornd dier straalt kracht uit. De gehoornde komt tot uitdrukking in Cornelius' sterke geloof in God. In de Bijbel was Cornelius de eerste persoon die als niet-jood gedoopt werd. Cornelius liet Simon Petrus inzien dat God van iedereen evenveel houdt. 

Is de naam Cornelis populair in Nederland?

De naam Cornelius komt niet vaak voor. In 2016 is de naam aan 4 jongetjes gegeven. Afgeleide namen zoals Cor en Corry komen ook zelden voor. Cornelis is wel een populaire naam. In 2008 werd aan 230 jongetjes de naam Cornelis gegeven. Elk jaar worden het er een aantal minder. 

Heeft Cornelis een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Cornelis is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Cornelis terugvinden?

De naam Cornelis is te vinden in Bijbelboek Handelingen 10:1

Hoeveel keer komt de naam Cornelis voor in de bijbel?

De naam Cornelis komt 12 keer voor in de bijbel

Wie was Cornelis en wat deed hij?

Cornelius is een rechtvaardig en gelovig man. Hij is niet joods, maar ziet een engel van God zijn huis binnenkomen. De Engel vertelt Cornelius dat zijn gebeden en giften zijn aanvaard. Hij moet Petrus laten halen en aan hem vertellen dat hij de engel heeft gezien. Door Cornelius is Petrus gaan beseffen dat God geen onderscheid maakt tussen joden en niet-joden. God heeft weliswaar aan de Israëlieten bekend gemaakt dat Jezus Christus het goede nieuws van de vrede zou brengen, maar Jezus is voor alle mensen gestorven. Nadat Petrus dit inziet, geeft hij opdracht om de aanwezige heidenen die de Heilige Geest ontvangen, te dopen.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--