Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dafne

Daphne

Haar naam betekent 'laurierblad'. De laurier werd vroeger gezien als symbool voor overwinning en onvergankelijkheid.

Haar naam betekent 'laurierblad'. De laurier werd vroeger gezien als symbool voor overwinning en onvergankelijkheid. In de Bijbel was Dafne een stad in Egypte. Toen de Judeeërs waaronder Jeremia de Heer niet gehoorzaam waren, gingen ze naar Egypte en kwamen ze aan in Dafne.

Is de naam Dafne populair in Nederland?

De naam Dafne komt niet vaak voor. In 2008 werden er 3 meisjes geboren met haar naam. In 2016 is dit aantal verdubbeld. De naam gespeld als Daphne is bekender. In 2016 kregen 63 meisjes Daphne als naam.

Heeft Dafne een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Dafne is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Dafne terugvinden?

De naam Dafne is te vinden in Bijbelboek Jeremia 2:16

Hoeveel keer komt de naam Dafne voor in de bijbel?

De naam Dafne komt 8 keer voor in de bijbel

Wie was Dafne en wat deed zij?

De Judeeërs moeten hun verwoeste stad Juda verlaten, omdat ze de Heer niet gehoorzaamden. De Judeeërs komen aan in Dafne, een stad in Egypte. De Heer richt zich daar tot de profeet Jeremia en zegt dat slechts enkelen dit zullen overleven en vanuit Egypte naar Juda zullen terugkeren. Ook spreekt de Heer een profetie uit over Egypte: Egypte zal verwoest worden en alle afgoden zal Hij vernietigen. Er zal angst heersen. Over Dafne zegt Hij dat het er niet meer licht wordt, daar zal een einde komen aan de rijkdom en trots van Egypte.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--