Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Danna

Dana, Dan(n), Dannah, Dania, Danno

Haar naam betekent 'God is rechter'. Danna is de vrouwelijke variant van de naam Daniël, die dezelfde betekenis draagt.

Haar naam betekent 'God is rechter'. Danna is de vrouwelijke variant van de naam Daniël, die dezelfde betekenis draagt. Danna was echter geen persoon in de Bijbel. Haar komt slechts één keer in de Bijbel voor als een stad in het toegewezen grondgebied aan de families van de stam Juda.

Is de naam Danna populair in Nederland?

De naam Danna komt niet vaak voor. De afgeleide naam Dannah komt ook zelden voor. Dana en Dania daarentegen zijn populair, al worden de namen jaarlijks minder vaak aan meisjes gegeven. In 2016 kregen 46 meisjes de naam Dana en 11 meisjes de naam Dania. De namen Dann en Danno worden vaker aan jongens gegeven. 

Heeft Danna een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Danna is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Danna terugvinden?

De naam Danna is te vinden in Bijbelboek Jozua 15:49

Hoeveel keer komt de naam Danna voor in de bijbel?

De naam Danna komt 1 keer voor in de bijbel

Wat was Danna?

In het boek Jozua steken de Israëlieten de Jordaan over en veroveren het land dat hen door de Heer is beloofd. Israël wordt verdeeld onder verschillende gebieden en door middel van loting toegewezen aan de stammen. Door loting wordt het grondgebied Danna aan de families van de stam Juda toegewezen. Danna is dus een stad in het bergland in het grondgebied van de Israëlische stam Juda. Dit gebied lag in het uiterste zuiden van Israël.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--