Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Darius

Darius betekent waarschijnlijk iets als 'bezitter van het goede' of 'beschermer van het bezit'.

Darius betekent waarschijnlijk iets als 'bezitter van het goede' of 'beschermer van het bezit'. Darius was een Perzische koning die regeerde in de tijd dat Daniël in de leeuwenkuil werd gegooid. Maar hij bood óók bescherming bij de opbouw van de tempel in Jeruzalem.

Is de naam Darius populair in Nederland?

Darius komt niet al te vaak voor. Jaarlijks krijgen 5 tot 8 jongetjes zijn naam.

Heeft Darius een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Darius is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Darius terugvinden?

De naam Darius is te vinden in Bijbelboek Ezra 4:4

Hoeveel keer komt de naam Darius voor in de bijbel?

De naam Darius komt 27 keer voor in de bijbel

Wie was Darius en wat deed hij?

Darius, een Mediër, is koning van Israël. Daniël is een van de drie rijksbestuurders die koning Darius heeft aangesteld. De andere twee rijksbestuurders worden jaloers op de slimme Daniël en zoeken iets om hem aan te klagen. Dat lukt: ze laten koning Darius een wet tekenen waarin staat dat iedereen die tot een God bidt in de leeuwenkuil wordt geworpen. Daniël hoort van de wet, maar bidt toch openlijk tot God en wordt in de leeuwenkuil gegooid. Met Gods bescherming komt hij er ongeschonden weer uit. 

In de tijd van Darius wordt ook de bouw van de tempel van God in Jeruzalem hervat. Darius geeft toestemming en bevel dat de priesters in Jeruzalem alles moeten krijgen wat ze nodig hadden. Ook heeft hij als wens dat God alle koningen en volken zal verslaan die een poging doen om zijn besluit te overtreden door de tempel te verwoesten. De tempel wordt volledig opgebouwd en de Israëlieten viereen vol blijdschap de inwijding van de tempel.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--