Ga naar submenu Ga naar zoekveld

David

Davide, Dave, Davie, Davida

Zijn naam betekent 'geliefde'. In de Bijbel was David geliefd en uitgekozen door de Heer, ook was hij geliefd bij het volk van Israël.

Zijn naam betekent 'geliefde'. In de Bijbel was David geliefd en uitgekozen door de Heer, ook was hij geliefd bij het volk van Israël. David vocht als herdersjongen tegen de reus Goliath en won. Koning Saul werd jaloers en David sloeg op de vlucht. Later werd David zelf koning van Israël. 

Is de naam David populair in Nederland?

David is een populaire jongensnaam. Jaarlijks krijgen tussen de 335 en 351 jongetjes zijn naam. De afgeleide naam Dave komt ook vaak voor. In 2016 kregen 62 kinderen Dave als naam. Davida wordt vaker aan meisjes gegeven, al komt deze naam niet vaak voor.

Heeft David een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van David is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik David terugvinden?

De naam David is te vinden in Bijbelboek Matteüs 1:1

Hoeveel keer komt de naam David voor in de bijbel?

De naam David komt 1075 keer voor in de bijbel

Wie was David en wat deed hij?

David is de jongste zoon van zijn vader Isaï. In die tijd is Saul de koning van Israël en de reus Goliath zaait angst bij het leger. Als herdersjongen vertrouwt David op God en verslaat Goliath. David is geliefd bij het volk en Saul stelt hem aan als legeraanvoerder. Saul merkt dat de geest van God bij David is en niet bij hem en wil hem daarom vermoorden. David vlucht, maar uiteindelijk sterft Saul in oorlog waarna David de koning van Israël wordt. Hij brengt ook de ark van het verbond naar zijn stad. Naast zijn goede daden, begaat David ook behoorlijke zonden. Maar hij keert altijd terug naar God en geeft zijn fouten toe. David is een man naar Gods hart. In Matteüs wordt Jezus Christus zoon van David, zoon van Abraham genoemd.

--:--