Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Debora

Deborah, Debbie, Debby

De naam Debora betekent 'Honingbij', of 'Haar woord'.

De naam Debora betekent 'Honingbij', of 'Haar woord'. In de Bijbel staan twee verschillende Debora's. De meest onbekende komt voor in Genesis, waar Debora de voedster van Rebekka is. De tweede Debora uit de Bijbel is bekender: zij is de enige vrouwelijke rechter van Israël.

Is de naam Debora populair in Nederland?

De naam Debora – of Deborah – was in 2010 het populairst. Sindsdien loopt het aantal meisjes met deze naam jaarlijks iets terug. Jaarlijks worden zo'n 20 meisjes met de naam 'Debora' geboren.

Heeft Debora een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Debora is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Debora terugvinden?

De naam Debora is onder andere te vinden in de Bijbelboeken Genesis 35:8 en Rechters 4:4.

Hoeveel keer komt de naam Debora voor in de bijbel?

De naam Debora komt 17 keer voor in de bijbel

Wie was Debora en wat deed zij?

Debora is profetes. Onder de 'Deborapalm' profeteert ze en spreekt ze over rechtsgeschillen tussen Israëlieten. Op een dag zegt ze tegen Barak dat hij met tienduizend man ten strijde moet trekken. Barak twijfelt en wil alleen gaan als Debora meegaat. Debora besluit om mee te gaan. Uiteindelijk overwinnen de Israëlieten, met behulp van de vrouw Jaël, die de koning weet te verleiden. Precies zoals Debora heeft voorspeld.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--