Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dilan

Dylan(n), Dylann, Dillan, Dillen, Dyllan, Dylen

Dilan betekent waarschijnlijk 'plaats van kalebassen' of 'trouw'. De laatste komt tot uitdrukking in de Bijbel.

Dilan betekent waarschijnlijk 'plaats van kalebassen' of 'trouw'. De laatste komt tot uitdrukking in de Bijbel. Dilan was een stad in het gebied van de stam Juda. De belofte van God hield stand, de stam kreeg een woonplaats in het beloofde land. Dilan was een van de beloofde steden, een trouwe stad.

Is de naam Dilan populair in Nederland

De naam Dilan wordt jaarlijks aan zowel jongens als meisjes gegeven. In 2016 was het aantal zelfs exact gelijk: 6 jongens kregen de naam en 6 meisjes. De afgeleide naam Dylan is een populaire jongensnaam. In 2008 werden 426 jongens Dylan genoemd, in 2016 waren dat er 190. 

Heeft Dilan een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Dilan is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Dilan terugvinden?

De naam Dilan is te vinden in Bijbelboek Jozua 15:38

Hoeveel keer komt de naam Dilan voor in de bijbel?

De naam Dilan komt 1 keer voor in de bijbel

Wie was Dilan en wat deed hij?

Het volk van Israël steekt onder leiding van Jozua de Jordaan over en komt aan in het beloofde land. Het beloofde land Israël wordt naar loting verdeeld onder het volk. Dilan is een stad in het grondgebied dat door de loting aan de stam van Juda wordt toebedeeld. De stad wordt daardoor één keer in het boek Jozua genoemd. Voor de rest staat er niets over de stad Dilan in de Bijbel. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--