Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dotan

Dothan

Zijn naam heeft twee betekenissen: 'twee bronnen' en 'wet'. Dotan was een stad in Kanaän.

Zijn naam heeft twee betekenissen: 'twee bronnen' en 'wet'. Dotan was een stad in Kanaän. In Dotan werd Jozef door zijn broers in een put gegooid en daarna verkocht aan Ismaëlieten. Later in de Bijbel komt Dotan naar voren als de stad waar de koning van Aram de profeet Elisa gevangen wil nemen.

Is de naam Dotan populair in Nederland?

De naam Dotan komt niet tot nauwelijks voor. Datzelfde geldt voor de naam gespeld als Dothan.

Heeft Dotan een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Dotan is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Dotan terugvinden?

De naam Dotan is te vinden in het Bijbelboek Genesis 37:17

Hoeveel keer komt de naam Dotan voor in de bijbel?

De naam Dotan komt 8 keer voor in de bijbel

Wie was Dotan en wat deed hij?

De broers van Jozef zijn vertrokken om het vee bij Sichem te laten grazen. Vader Jakob stuurt zijn jongste zoon Jozef achter zijn broers aan, om te kijken hoe het met ze gaat. Jozef treft zijn broers aan in de stad Dotan in het boek Genesis.

Jozef wordt door zijn broers gehaat, omdat hij zoveel dromen krijgt en erover vertelt. Hierdoor denken zijn broers dat Jozef zich te goed voor hen voelt. Jozefs broers beramen een plan: ze gooien Jozef in een put in de stad Dotan, om hem te vermoorden. Broer Ruben vindt dit te ver gaan, waarna de broers besluiten dat het beter is om Jozef aan Ismaëlitische kooplieden, die voorbijkwamen, te verkopen. Dit speelt zich af in de stad Dotan.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--