Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dotea

Dorotea, Dorothea, Dotea, Dorthea, Dorothéé, Dorothee, Theodora

Dotea betekent waarschijnlijk iets als 'geschenk', 'geliefd' en 'aanbeden'. In de Bijbel komt Dotea voor als een van de vele plaatsen waar koning Nebukadnezar met zijn leger naartoe trekt.

Is de naam Dotea populair in Nederland?

Dotea als naam komt zelden voor, net als de variant geschreven als Dothea. Dorothea is iets bekender. In 2015 kregen 4 meisjes haar naam. De afgeleide naam Dora werd in 2016 aan 9 meisjes gegeven. Theodora is een lange variant van de naam, deze komt ook voor.

Heeft Dotea een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Dotea is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Dotea terugvinden?

De naam Dotea is onder andere te vinden in het Bijbelboek Judit 3:9

Hoeveel keer komt de naam Dotea voor in de bijbel?

De naam Dotea komt 1 keer voor in de bijbel

Wie was Dotea en wat deed zij?

Dothea is een plaats tegenover een smalle doorgang van Judea. In het boek Judit trekt koning Nebukadnezar met zijn leger onder andere naar Dothea. Hij bezet de plaats om aan alle inwoners duidelijk te maken dat ze enkel en alleen de koning mogen dienen. Ook eist hij dat de inwoners, alle volken en al hun geslachten, koning Nebukadnesar zullen aanroepen als een God.

Dotea betekent waarschijnlijk iets als 'geschenk', 'geliefd' en 'aanbeden'. In de Bijbel komt Dotea voor als een van de vele plaatsen waar koning Nebukadnezar met zijn leger naartoe trekt. De koning wilde aan de volken van Dotea duidelijk maken dat ze alleen hem mogen dienen en de koning als God moeten aanroepen.  

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--