Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Edna

Eddy

De naam Edna kan vanuit het Hebreeuws vertaald worden met 'lieflijkheid', of 'tederheid'.

De naam Edna kan vanuit het Hebreeuws vertaald worden met 'lieflijkheid', of 'tederheid'. Edna zou verwant kunnen zijn aan 'Eden', de benaming voor het paradijs.

Is de naam Edna populair in Nederland?

De naam Edna kun je over de hele wereld tegenkomen, met als grootste afnemer Afrikaanse landen. In Nederland zijn er 88 vrouwen die deze naam dragen. Daarmee is de naam niet populair. Naast eerste naam zijn er ook 99 vrouwen die de naam Edna als volgnaam hebben. 

Heeft Edna een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Edna is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Edna terugvinden?

De naam Edna is onder andere te vinden in het aprocriefe geschrift Tobit 7:2. 

Hoeveel keer komt de naam Edna voor in de bijbel?

De naam Edna komt 13 keer voor in de bijbel

Wie was Edna en wat deed zij?

Edna kom je tegen in het apocriefe boek Tobit (Tobias). Ze is de vrouw van Raguël en samen hebben ze een dochter Sara. Sara leeft een ongelukkig leven, omdat de mannen die tot haar komen, sterven tijdens de eerste nacht die ze samen doorbrengen. Edna is verheugd dat ook Tobias, hun neef, het wil proberen met Sara en laat een feestmaal bereiden. Tobias komt in de kamer waar Sara is, laat haar opstaan en samen bidden ze voor ze de nacht ingaan. In het boek wordt beschreven dat dit hun redding is geweest. Edna zegent Tobias en het huwelijk en bidt dat ze haar kleinkinderen in haar leven zal mogen zien. In het laatste hoofdstuk van het boek verhuist Tobias met vrouw en kinderen naar zijn schoonouders: het is dus aannemelijk dat Edna haar kleinkinderen nog heeft gezien.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--