Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eli

De naam Eli betekent 'verheffing', 'opgang' en 'verhoogd'.

De naam Eli betekent 'verheffing', 'opgang' en 'verhoogd'.

Is de naam Eli populair in Nederland?

De naam Eli maakt sinds 2009 een spurt, met als hoogtepunt 43 geboortes in 2016. De naam wordt zowel aan vrouwen als aan mannen gegeven. De mannen winnen met 423 naamdragers, tegenover 30 bij de vrouwen. 

Heeft Eli een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Eli is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Eli terugvinden?

De naam Eli is te vinden in onder andere het Bijbelboek 1 Samuel 1:3 en Matteüs 27:46. 

Hoeveel keer komt de naam Eli voor in de bijbel?

De naam Eli komt 45 keer voor in de bijbel

Wie was Eli en wat deed hij?

Eli is een hogepriester, en komt uit het nageslacht van Aäron, de eerste hogepriester. Hij is hogepriester in Silo, de stad waar na de verovering van het land de tent van de samenkomst wordt ingericht en de tabernakel is. Eli is veertig jaar rechter over het volk en leidt Samuel, de zoon van Hanna, op in de tempel. Hij heeft zelf twee zonen, Hofni en Pinehas. Beiden zijn ook priester, maar zondigen. Eli doet hier echter niets aan. Hofni en Pinehas komen allebei om in de strijd tegen de Filistijnen. Dit bericht doet Eli zoveel, dat hij achterover valt en zijn nek breekt.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--