Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elimelech

De naam Elimelecht betekent 'mijn God is koning'.

De naam Elimelech betekent 'mijn God is koning'. 

Is de naam Elimelech populair in Nederland?

De naam Elimelech is zeer zeldzaam in Nederland. Er zijn tussen de één en de vijf mannen die deze naam dragen. In het buitenland is de naam ook niet populair. In totaal worden er over de hele wereld zo'n veertig jongens per jaar Elimelech genoemd. 

Heeft Elimelech een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Elimelech is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Elimelech terugvinden?

De naam Elimelech is te vinden in onder andere het Bijbelboek Ruth 1:2. 

Hoeveel keer komt de naam Elimelech voor in de bijbel?

De naam Elimelech komt 6 keer voor in de bijbel

Wie was Elimelech en wat deed hij?

Elimelech leeft in de tijd dat de rechters leiding geven aan Israël. Hij is de man van Noömi en vader van twee zonen: Machlon en Kiljon. Ze zijn Efratieten en komen uit Bethlehem, in Juda. Als er hongersnood uitbreekt, besluiten ze als gezin te verhuizen naar Moab, waar Elimelech na enige tijd overlijdt. Machlon en Kiljon trouwen met Moabitische vrouwen, maar na ongeveer 10 jaar, overlijden ook de twee zonen. Noömi blijft achter in Moab met haar schoondochters. Wanneer Noömi hoort dat de hongersnood voorbij is, trekt zij terug naar Israël. Een van haar schoondochters, Ruth, besluit om met haar mee te gaan. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--