Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eljakim

De naam Eljakim betekent 'God bevestigt'.

De naam Eljakim betekent 'God bevestigt'. Het wordt ook wel vertaald met 'God doet opstaan'

Is de naam Eljakim populair in Nederland?

De naam Eljakim is niet populair in Nederland en wordt nog maar zelden gebruikt. Er zijn 34 mannen die deze naam dragen. In 2016 is er één jongen die deze naam kreeg. 

Heeft Eljakim een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Eljakim is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Eljakim terugvinden?

De naam Eljakim is onder andere te vinden in het Bijbelboek 2 Koningen 18:18 en Matteüs 1:13. 

Hoeveel keer komt de naam Eljakim voor in de bijbel?

De naam Eljakim komt 16 keer voor in de bijbel

Wie was Eljakim en wat deed hij?

Eljakim is de opvolger van Sebna als hofmeester aan het hof van koning Hizkia. De baan wordt Sebna ontnomen wegens goddeloosheid en daarom krijgt de godvrezende Eljakim zijn baan. In het veertiende regeringsjaar van Hizkia neemt de koning van Assyrië de versterkte steden van Juda in en stuurt zijn opperbevelhebber naar koning Hizkia. Eljakim staat hem te woord, samen met Sebna en Joach. De bevelhebber raakt ervan overtuigd dat ze de rest van het rijk van Hizkia ook kunnen veroveren. Als Hizkia dit hoort, scheurt hij zijn kleren en zendt hij Eljakim en Sebna naar de profeet Jesaja. Zelf gaat hij naar de tempel. Zijn gebeden worden verhoord: een engel van God doodt het leger van Assyrië en ze trekken zich voorgoed terug. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--