Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elon

De naam Elon betekent 'terebint' en 'machtig'.

De naam Elon betekent 'terebint' en 'machtig'. Een terebint is een boom uit het Middellandse Zeegebied waar terpentine uit gewonnen kan worden. Het zou ook kunnen dat er verwezen wordt naar een reguliere (eiken)boom, zoals wij deze kennen. Ook wordt de betekenis 'machtig' aan hem toegekend. 

Is de naam Elon populair in Nederland?

Elon is geen populaire naam in Nederland, met slechts 64 mannen en negen vrouwen die deze naam dragen. In 2016 is de naam elf keer gebruikt, tegenover elf keer in de periode 2013 tot 2015.

Heeft Elon een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Elon is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Elon terugvinden?

De naam Elon is te vinden in Het Bijbelboek Genesis 26:34. 

Hoeveel keer komt de naam Elon voor in de bijbel?

De naam Elon komt 8 keer voor in de bijbel

Wie was Elon en wat deed hij?

Elon is de Hettitische schoonvader van Esau. Basemat, zijn dochter, is met Esau getrouwd. Verder is er over deze Elon niet veel bekend. In de Bijbel wordt verder gesproken over de rechter Elon, die voor het eerst genoemd wordt in Richteren 12. Elon is een rechter uit het volk Zebulon, die het land tien jaar heeft geleid. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--