Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Emmaus

Emmaüs, Emma, Emmie, Emily, Emmy

De Bijbelse betekenis van Emmaüs is 'warme baden'.

De Bijbelse betekenis van Emmaüs is 'warme baden'. De vervoegingen van de namen achter Emmaüs echter leiden terug naar de betekenis van Emily: 'ambitieus en sterk', maar ook 'zacht en vriendelijk'.

Is de naam Emmaus populair in Nederland?

De naam Emmaus is niet bekend als Nederlandse babynaam. De naam Emily was op haar hoogtepunt in 2015 met 303 kinderen met deze naam, Amy was dat met 419 kinderen in 2008 en 'slechts' 264 geboortes in 2016. Emmie en Emmy zijn minder populair, met respectievelijk 8 en 33 geboortes in 2016. Emma stijgt erbovenuit met in 2003 837 geboortes. Emma staat in de baby namen top tien op nummer twee.

Heeft Emmaus een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Emmaus is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Emmaus terugvinden?

De naam Emmaus is onder andere te vinden in het Bijbelboek Lucas 24:13

Hoeveel keer komt de naam Emmaus voor in de bijbel?

De naam Emmaus komt 5 keer voor in de bijbel

Wie was Emmaus en wat deed zij?

Emmaüs is een stad in Judea, bekend van het verhaal van de Emmaüsgangers, zoals beschreven in Lucas. In de joodse traditie is Emmaüs een stad met een strategische ligging, vaak genoemd in verband met oorlogen en opstanden. Bewoners konden in die tijd vlak bij de stad baden in warme bronnen: hier komt ook de naam vandaan. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--