Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Enan

Enon, Evan, Ewan, Evy, Ivan

Enan' betekent 'ogen hebbend', of 'fonteinen'. Het is ook een keltische jongensnaam, die afgeleid is van 'Evangelos', wat 'brenger van goed nieuws' betekent.

Enan' betekent 'ogen hebbend', of 'fonteinen'. Het is ook een keltische jongensnaam, die afgeleid is van 'Evangelos', wat 'brenger van goed nieuws' betekent.

Is de naam Enan populair in Nederland?

De naam Enan komt in Nederland minder dan vijf keer voor bij vrouwen als volgnaam. De naam Evan wordt het vaakst gegeven aan Franse jongens, in Schotland en Amerika is het zowel een jongens- als meisjesnaam. 

Heeft Enan een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Enan is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Enan terugvinden?

De naam Enan is te vinden in Bijbelboek Numeri 1:15

Hoeveel keer komt de naam Enan voor in de bijbel?

De naam Enan komt 5 keer voor in de bijbel

Wie was Enan en wat deed hij?

In de tijd dat Mozes en Aäron aan het hoofd van het volk van de HEER staan, spreekt God tot hen in de ontmoetingstent. Alle weerbare mannen van twintig jaar en ouder moeten in een register opgenomen worden en van elke stam moet iemand te hulp schieten die aan het hoofd van een familie staat. De zoon van Enan, Achira, moet dit doen voor de stam Naftali. Enan behoorde dus ook tot de stam Naftali. Verder is er over Enan niets bekend.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--