Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Enos

De naam Enos betekent ‘man, mens’ en is Hebreeuws. In het Iers betekent de naam ‘levenskrachtig’.

De naam Enos betekent ‘man, mens’ en is Hebreeuws. In het Iers betekent de naam ‘levenskrachtig’. Toen Enos geboren werd, begonnen de mensen de naam van God aan te roepen. In de gereformeerde traditie wordt dit gezien als het moment dat de samenkomsten begonnen. In de Joodse traditie daarentegen wordt dit moment gezien als de eerste keer dat men roept tegen God. 

Is de naam Enos populair in Nederland?

 In totaal zijn er zes Nederlandse jongens die de naam Enos dragen. De naam is niet populair en heeft geen (directe) vervoegingen.

Heeft Enos een negatieve betekenis?

Nee, de naam wordt niet als negatief gezien. Het feit dat de mensen daarna tegen God begonnen te roepen, wordt wel als negatief gezien. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Enos terugvinden?

De naam Enos is te vinden in Bijbelboek Genesis 4:26 & Lucas 3:38

Hoeveel keer komt de naam Enos voor in de bijbel?

De naam Enos komt 7 keer voor in de bijbel

Wie was Enos en wat deed hij?

Enos is de zoon van Seth en de vader van Kenan. Na de geboorte van Enos beginnen de mensen de naam van de HEER aan te roepen. Enos is deel van de genealogie van Adam tot David, en is de derde voorvader vanaf Adam. Op zijn 90ste krijgt hij zijn eerste zoon Kenan, waarna hij meerdere zonen en dochters krijgt. Hij wordt uiteindelijk 905 jaar oud.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--