Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eston

Aston

Eston betekent 'kleine man'. De vervoeging 'Aston' kan ook afgeleid zijn van Esther, waardoor het ook 'ster' zou kunnen betekenen.

Eston betekent 'kleine man'. De vervoeging 'Aston' kan ook afgeleid zijn van Esther, waardoor het ook 'ster' zou kunnen betekenen. Daarnaast wordt er veel verwezen naar de betekenis 'oostelijke stad', wat op een vervoeging van 'east' zou kunnen duiden.

Is de naam Eston populair in Nederland?

Eston is een zeldzame naam in Nederland. Minder dan vijf mannen dragen deze naam, tegenover zo'n acht mannen voor de naam Aston. De naam is voornamelijk populair in het Verenigd Koninkrijk en in Amerika.

Heeft Eston een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Eston is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Eston terugvinden?

De naam Eston is te vinden in Bijbelboek 1 Kronieken 4:11

Hoeveel keer komt de naam Eston voor in de bijbel?

De naam Eston komt 2 keer voor in de bijbel

Wie was Eston en wat deed hij?

Eston is de zoon van Mehir, de kleinzoon van Kelub. Hij krijgt drie zonen: Bet-rafa, Pasea en Tehinna (de stichter van de stad Nachas). De familie van Recha waar ze bij horen is een onderdeel van de stam van Juda. Over Eston wordt verder niet geschreven.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--