Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ethan

Etan

De naam Ethan is Hebreeuws voor 'blijvend' of 'hij die volhoudt'. Ook kan het verwijzen naar 'optimistisch'.

De naam Ethan is Hebreeuws voor 'blijvend' of 'hij die volhoudt'. Ook kan het verwijzen naar 'optimistisch'. Ethan is cimbalom-speler en hoofd van een van de drie tempelkoren. Hij schreef een optimistische psalm, iets waar de betekenis 'optimistisch naar terug zou kunnen leiden. Daarnaast is hij volhardend in zijn vertrouwen in Gods verbond. 

Is de naam Ethan populair in Nederland?

De naam Ethan is niet populair in Nederland. Sinds 1880 is de naam aan 275 jongens gegeven in Nederland. Etan slechts aan 12 jongens. Ethan is wél populair in Vlaanderen, hier staat de naam op acht in de top 50 van Waalse jongens. Etan wordt vaak gebruikt als jongensnaam in Frankrijk. 

Heeft Ethan een negatieve betekenis?

Nee, de naam Ethan heeft een positieve connotatie. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Ethan terugvinden?

De naam Ethan is te vinden in Bijbelboek 1 Koningen 5:11

Hoeveel keer komt de naam Ethan voor in de bijbel?

De naam Ethan komt 8 keer voor in de bijbel

Wie was Ethan en wat deed hij?

Ethan is het hoofd van een van de drie tempelkoren. Hij is de schrijver van psalm 89, een verbondspsalm. Naast zijn taak als hoofd van het tempelkoor is Ethan een adviseur van koning Salomo. Ethan wordt gezien als een profeet: het laatste gedeelte van psalm 89 ziet men als een van zijn profetieën. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--