Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eva

Zoals in Genesis 3 staat geschreven, betekent Eva 'moeder van de levenden' of 'adem van leven'. Haar naam komt van het Hebreeuwse Chavah; 'de leven gevende'.

Zoals in Genesis 3 staat geschreven, betekent Eva 'moeder van de levenden' of 'adem van leven'. Haar naam komt van het Hebreeuwse Chavah; 'de leven gevende'. Ze kreeg deze naam omdat zij ook daadwerkelijk de moeder van alle levenden zou worden.

Is de naam Eva populair in Nederland?

De naam Eva is populair in Nederland, met ruim 20.000 meisjes die deze naam dragen. Sinds 1970 is er een significante stijging in populariteit, met als  hoogtepunt 2001, met 716 kinderen met deze naam. In 2016 zijn er ruim 500 meisjes geboren die de naam Eva meekregen. In de babynamen top tien staat de naam Eva op nummer 10. 

Heeft Eva een negatieve betekenis?

Nee, haar naam heeft een positieve betekenis. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Eva terugvinden?

De naam Eva is te vinden in Bijbelboek Genesis 3:20 in het oude testament en 2 Korintiërs 11:3 in het nieuwe testament.

Hoeveel keer komt de naam Eva voor in de bijbel?

De naam Eva komt 7 keer voor in de bijbel

Wie was Eva en wat deed zij?

Eva is de vrouw van Adam, de eerste mens die door God geschapen is. Eva wordt moeder vantenminste drie zonen: Kaïn, Abel en Seth. Daarnaast krijgt ze meerdere dochters die niet bij naam worden genoemd in de Bijbel. In het Hof van Eden wordt Eva verleid tot het eten van de enige boom waarvan God hen verboden heeft te eten: de boom in het midden van de tuin. Hierna geeft ze ook Adam te eten van de boom, waarna ze zich bewust worden van goed en kwaad. God stuurt hen hierop uit de tuin weg. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--