Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ezechiël

Ezekiel

Ezechiël is Hebreeuws voor 'sterk is God' of 'hij die door God versterkt zal worden'. Ook kan er de betekenis 'God is machtig' aan worden toegekend.

Ezechiël is Hebreeuws voor 'sterk is God' of 'hij die door God versterkt zal worden'. Ook kan er de betekenis 'God is machtig' aan worden toegekend. Ezechiël profeteerde over de ondergang van Jeruzalem, maar ook over het herstel en de wedergeboorte van Israël; het stuk waar God sterk maakt. 

Is de naam Ezechiël populair in Nederland?

In Nederland zijn 41 jongens die de naam Ezechiël dragen als voornaam. Wat opvalt is dat er 99 jongens zijn die Ezechiël dragen als tweede naam. De laatste keer dat er een jongen zo werd genoemd, was in 2010. De vervoeging Ezekiel dragen 16 jongens. 

Heeft Ezechiël een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Ezechiël is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Ezechiël terugvinden?

De naam Ezechiël is terug te vinden in Bijbelboek Ezechiël 1:1

Hoeveel keer komt de naam Ezechiël voor in de bijbel?

De naam Ezechiël komt 8 keer voor in de bijbel

Wie was Ezechiël en wat deed hij?

Ezechiël is een profeet van God die leeft in de tijd van de Babylonische ballingschap. De kern van het bijbelboek dat zijn naam draagt is door hemzelf geschreven.

Ezechiëls profetieën gaan over Gods oordeel voor de omringende volken van Israël, over de ondergang van Jeruzalem, maar ook over de wedergeboorte en het herstel van Israel, de vereniging van de twaalf stammen en de nieuwe tempel in Jeruzalem. Naast profetieën krijgt Ezechiël twee keer een opdracht van God, om een (eerdere) profetie of voorspelling te visualiseren voor het volk. Deze gaan over de goddeloosheid van het volk en de stammen.

Naast profetieën krijgt Ezechiël twee keer de opdracht van God om een (eerdere) profetie te visualiseren voor het volk. Deze gaan over de goddeloosheid van het volk en de stammen. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--