Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Febe

Phae, Fee, Phoebe

Deze naam betekent 'helder', 'lichtend' of 'rein'. Febe was een dienstverlenende vrouw die belangrijk was voor de gemeente van Kenchrea.

Deze naam betekent 'helder', 'lichtend' of 'rein'. Febe was een dienstverlenende vrouw die belangrijk was voor de gemeente van Kenchrea. Paulus noemt haar een dienares. Waarschijnlijk zal ze met overgave haar taken uitgevoerd hebben.

Is de naam Febe populair in Nederland?

De naam Febe is niet heel populair. Wel neemt de populariteit van de naam onder meisjes steeds meer toe. In 2017 kregen voor het eerst meer dan 33 meisjes deze naam. Slecht twee jongens hebben deze naam gekregen.

Heeft Febe een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Febe is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Febe terugvinden?

De naam Febe is te vinden in Bijbelboek Romeinen 16:1

Hoeveel keer komt de naam Febe voor in de bijbel?

De naam Febe komt 1 keer voor in de bijbel

Wie was Febe en wat deed zij?

Febe is afkomstig uit Kenchrea. Ze wordt in het Bijbelboek Romeinen door Paulus aangeprezen als dienares ofwel diaken. Haar aanduiding als diaken zorgt binnen de kerk voor veel discussie met betrekking tot vrouwen in het ambt. Paulus beveelt Febe aan en hij vraagt de mensen haar te behandelen op een wijze die heiligen waardig is. Ook vraagt hij de mensen haar hulp te geven wanneer zij dat nodig heeft, want zij heeft ook veel mensen geholpen, waaronder Paulus zelf. Van Paulus heeft zij waarschijnlijk een belangrijke opdracht gekregen. Het is niet bekend wat deze precies inhoudt, maar het is wel opvallend dat Paulus het in die tijd een vrouw toevertrouwt.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--